Posted on: 20. september 2024 Posted by: ishockeydraktno Comments: 0
Boston Bruins signerer keeper Kasiksu for å øke treningsleirens konkurranseevne

Boston Bruins signerte nylig keeper Casimir Kasiksu for å bli med på laget på en profesjonell prøvekontrakt. Dette trekket har økt konkurransen om lagets keepere, spesielt i sammenheng med at hovedmålvakten Jeremy Swayman ennå ikke har fått ny kontrakt med laget. Kasiksus ankomst er spesielt viktig.

Kasiksu er en erfaren keeper. Selv om han ikke fikk noe stort gjennombrudd i billige nhl drakter i løpet av karrieren, har han akkumulert rik spillerfaring i hockeyligaer over hele verden. I 2016 sluttet Kasiksu seg til Toronto Maple Leafs ‘AHL-tilknyttede Toronto Marlies som en college-fri agent og ble raskt en av lagets rotasjonsmålvakter. I de fem sesongene med Toronto-laget har Kasiksu jevnt og trutt bidratt med en sparerate på 0,905. Selv om han aldri har blitt noen toppkeeper, har prestasjonen hans alltid vært stabil.

På grunn av mangelen på muligheter i NHL, bestemte Kasiksu seg for å flytte utenlands i 2021 og ble med på Leksand-laget til Swedish Hockey League (SHL). Han startet for laget i sesongen 2021-22 og overleverte en redningsrate på 0,910. Formen hans falt imidlertid i sesongen 2022-23, og spilte på bare 14 kamper. Etter det valgte Kaskisu å returnere til Nord-Amerika, ble med i AHLs Lava Rockets, og ble lagets beste målvakt med en redningsrate på 0,909 på 13 kamper.

Nå vil Kaskisu se etter muligheter for å fortsette karrieren i Bruins drakt. For tiden er det stor usikkerhet i keeperoppstillingen til Bruins. Laget har ennå ikke signert en ny kontrakt med hovedmålvakten Swayman for sesongen 2024-25, og Jonas Korpisalo og Brandon Busey fungerer midlertidig som lagets hovedkeeperkombinasjon. I tillegg til disse to keeperne er Bruins’ keeperdybde svak, med kun Michael DiPietro og Ryan Buechel som reservestyrker. Derfor forventes det at Kaskisu får vanlig spilletid i denne prøven.

Med denne signeringen har Boston Bruins lagt til konkurransekraft til måloppstillingen deres og gitt Kaskisu en plattform for å bevise seg igjen. Hvorvidt han kan vinne en plass i NHL i fremtiden vil avhenge av prestasjonene hans i treningsleiren og den nye sesongen.

Leave a Comment